Saratele

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2011 | 12570 vizualizari

 

Crocante si sarate (mai mult sau mai putin, dupa preferinta) sunt tocmai bune langa o bere, cu prietenii sau chiar ca mic dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt, moale
  • 300 g branza sarata, data pe razatoare
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • optional: 1 lingurita piper, sare
  • pentru pus deasupra: 1 ou, susan, mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Amesteca untul si branza.

Adauga faina si amesteca.

Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena.

Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte)

Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti egale. Ce nu folosesti pune in frigider.

Bate bine oul folosit pentru uns

Presara faina sub coca si deasupra ei. Intinde o foaie subtire (daca e prea groasa, saratelele sunt mai moi, nu crocante)

Pune foaia in tava, pe hartie de copt. Taie fasii sau bucati. Unge cu oul batut si presara cu susan sau mac

Coace in cuptorul preincalzit la 190 C (mediu) cam 15 minute, sau pana devin aurii

Lasa la racit pe un gratar

Repeta cu celelalte bucati de coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi sau branza, de la mama