Saratele

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2011 | 13238 vizualizari

 

Crocante si sarate (mai mult sau mai putin, dupa preferinta) sunt tocmai bune langa o bere, cu prietenii sau chiar ca mic dejun.

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt, moale
  • 300 g branza sarata, data pe razatoare
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • optional: 1 lingurita piper, sare
  • pentru pus deasupra: 1 ou, susan, mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Amesteca untul si branza.

Adauga faina si amesteca.

Pune ouale, piperul si restul de sare si amesteca bine pana ce se formeaza o coca omogena.

Inveleste coca intr-o foaie de plastic si lasa la frigider 5 - 6 ore (sau peste noapte)

Scoate coca din frigider si imparte-o in 4 parti egale. Ce nu folosesti pune in frigider.

Bate bine oul folosit pentru uns

Presara faina sub coca si deasupra ei. Intinde o foaie subtire (daca e prea groasa, saratelele sunt mai moi, nu crocante)

Pune foaia in tava, pe hartie de copt. Taie fasii sau bucati. Unge cu oul batut si presara cu susan sau mac

Coace in cuptorul preincalzit la 190 C (mediu) cam 15 minute, sau pana devin aurii

Lasa la racit pe un gratar

Repeta cu celelalte bucati de coca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]