Saramura de peste

de Furnicuti in Crap / Caras, 11 Mai 2011 | 7742 vizualizari

 

Aceasta saramura este foarte buna atat calda, cat si rece, fiind o mancare potrivita vara, cand vrem ceva racoritor.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g peste (crap, caras - intreg sau taiat bucati)
  • 300 ml suc rosii
  • 200 ml apa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce sau iute
  • sare, piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele pe care l-am avut nu era prea mare, asa ca l-am lasat intreg, fara cap si coada. Daca folositi un peste maricel, puteti sa-l taiati medalioane. Pestele, curatat de solzi si aripioare, se freaca cu putina sare grunjoasa si se prajeste pe gratar, pe ambele parti, pana se patrunde.

Separat, se face un sos din sucul de rosii, apa, boia, sare si piper. Acest sos se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot, dupa care se toarna peste pestele prajit. Lichidul trebuie sa fie suficient cat sa acopere aproape in totalitate pestele. Daca vi se pare prea putin, inainte de a-l turna, mai adaugati putina apa si/sau suc de rosii. Patrunjelul se toaca marunt si se presara pe deasupra. Se lasa saramura sa stea cateva ore, dupa care se poate incalzi, sau se poate manca rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste Prajit cu Mamaliguta