Saramura de hamsi

de Constelatialeu in Peste, 6 Oct 2016 | 7351 vizualizari

 

Eu iubesc pestisorii astia, imi plac foarte mult, asa ca de cate ori gasesc hamsie proaspata imi cumpar. Ori ii fac prajiti pe scobitoare, ori pun de-o saramura. De data asta am avut pofta de saramura.

 

INGREDIENTE

  • 600 g hamsi
  • sare grunjoasa
  • 1 rosie mare si coapta
  • 1 ardei iute rosu aproape uscat
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de hamsi:

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in formatie, bagam tava la cuptor si le lasam 20-25 minute, cat sa se coaca, apoi scoatem hamsiile si le asezam intr-un vas. Turnam apa peste ele cat sa le acopere. Separat curatam rosia de coaja si o taiem cubulete, taiem 1/2 sau ardeiul tot, cat vrem de ardeiat, curatam si usturoiul si-l maruntim, punem totul intr-o craticioara, adaugam un pic de zeama de la peste si punem pe foc sa dea in 2-3 clocote, apoi turnam amestecul peste peste. Cam asta-i toata filozofia...Sa aveti pofta, eu sigur am!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de hamsi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merluciu la cuptor cu lamaie