Saramura de chefal

de tammar in Peste, 20 Sep 2013 | 10411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 chefali
  • ardei iute
  • zeama de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi

Saramura:

  • 2 l apa
  • foi de dafin
  • cimbru
  • piper boabe
  • otet
  • 5 linguri pasta de tomatte

Mujdei:

  • 8 catei usturoi
  • ulei
  • 2 rosii maricele
  • 1 legatura patrunjel
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de chefal:

Se curata chefalii si se taie coada si capetele, se presara sare, se coc pe gratar pe ambele parti si se stropesc cu zeama de lamaie. Se presara peste ei usturoi zdrobit si ardeiul iute taiat feliute. Separat intr-o oala se fierbe apa cu boabele de piper, foi de bafin, cimbru, pasta de tomate si 1/2 lingurita sare si otet dupa gust.

Dupa ce saramura a fiert bine se rastoarna peste peste, punem niste patrunjel deasupra, dupa gust si il acoperim timp de 10 -15 minute.  

Curatam usturoiul, prasaram sare, il zdrobim , apoi il freacam bine cu o lingura de lemn, precum maioneza si turnam din cand in cand un pic de ulei. Cand s-a ingrosat si este legat bine adaugam rosiile taiate cubulete mici, patrunjelul taiat marunt si zeama de la o lamaie. 

Servim saramura cu mujdeiul de usturoi si cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de chefal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste