Saramura cu crap proaspat

de Rahela Velicu in Crap / Caras, 25 Apr 2016 | 3547 vizualizari

 

Pentru ca de Florii se mananca peste, a trebuit sa facem si noi. Bineinteles la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 1 peste mai mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 3-4 fire de usturoi verde
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • folie de aluminiu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura cu crap proaspat:

Mai intai curatam pestele, il taiem rondele si il spalam bine. Presaram deasupra lui sare si piper. Rupem folie de aluminiu, o ungem cu ulei si punem cate o bucata de peste si o rulam. Punem rulourile astfel formate pe gratar si le lasam pe ambele parti aprox. 40 de minute pe ambele parti, apoi desfacem folia de aluminiu si lasam sa se mai rumeneasca putin pestele.

Rosiile le coacem pe gratar si apoi le curatam de coaja si le pasam. Usturoiul il pisam bine.

Punem intr-o craticioara 1 cana de apa, rosiile pasate si jumatate din cantitatea de usturoi , sare si piper si lasam la fiert 30 de minute. Adaugam si restul de usturoi pisat si putem stinge focul.

Servim pestele fript cu saramura de usturoi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti servi cu mujdei de usturoi sau cu sos tzatziki.

2

La saramura puteti adauga si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura cu crap proaspat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu orez