Sangerete

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 16384 vizualizari

Sangerete

 

INGREDIENTE

  • 2 kg plamani si slanina
  • 450 g paine uscata
  • sange
  • sare si piper
  • cuisoare
  • 3 cepe
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangerete:

Plamanii de porc fierti se taie, se adauga slanina de la gat sau carnea de pe burta tocata, astfel incat sa avem 2 kg.

Se adauga 450 g paine uscata taiata marunt si prajita, iar la urma se toarna peste intreaga masa sangele, cat sa formeze o pasta tare. Se amesteca si se adauga dupa gust sare, piper, cateva cuisoare si ceapa tocata marunt si calita.

Cu aceasta compozitie se umplu matele groase, se leaga la capetesi se pun intr-un vas potrivit de mare si cu apa fiarta pentru a se fierbe, la foc potrivit 30-40 de minute.

Se considera fierte daca in urma intepaturii cu o scobitoare, din mate nu iese sange, ci numai un suc limpede.

Se scot cu strecuratoarea, sa nu se rupa si dupa ce se racesc se pun intr-un loc racoros.

Se servesc bucati groase si prajite in ulei sau untura.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sangerete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]