Sandwich cu crema de branza de capra si somon

de Bucataras in Sandvisuri, 17 Mai 2013 | 4294 vizualizari

 

Am facut niste sandwich-uri tare vesele si gustoase, combinand doar cateva ingrediente: branza de capra, somon afumat si putina ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 5 felii de paine toast alba
  • 150 g branza de capra Delaco
  • 100 g somon afumat
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pt sosul de ceapa:
  • 4 cepe verzi cat mai crude
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura vin alb
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu crema de branza de capra si somon:

Am facut doua tipuri de sandwich:

1) unul cu doua straturi de crema (un strat de branza si somon si unul de sos de ceapa);

2) unul ( pentru cei mai putin curajosi) cu un singur strat de crema de branza si somon, in care am adaugat si putina ceapa verde tocata.                  

Am rupt somonul in bucati si l-am mixat impreuna cu branza, untul si uleiul de masline. Am obtinut o crema rozalie.

Am pregatit feliile de toast si le-am taiat marginile, pentru a arata cat mai frumos.

Pe o felie de paine am pus o lingura mare de crema, am nivelat, avand grija sa acopar bine, inclusiv la colturi. Am adaugat a doua felie deasupra. 

Am mixat ingredientele pentru sosul de ceapa. Am obtinut un sos verde, care face contrast cu crema rozalie. 

Am pus sosul de ceapa peste a doua felie de paine si am acoperit cu inca o felie.

Am taiat sandwich-ul pe diagonala.

Daca vi se pare prea pronuntat gustul de ceapa, puteti face varianta a doua de sandwich, care are aceeasi crema de branza, doar ca i-am adaugat putina ceapa tocata marunt.

Mie mi s-au parut foarte bune ambele variante.

 

TIPS-URI

1

ceapa se poate inlocui cu chivas, iar gustul e mai potolit

2

daca doriti sa predomine gustul somonului, puteti schimba cantitatile si sa puneti mai mult somon

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu crema de branza de capra si somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de dovleac copt cu piept de pui