Saltimbocca alla Romana

de nico15 in Pui, 10 Oct 2011 | 10980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept de pui
  • 6-8 felii de bacon
  • 4-5 frunze de salvie
  • faina,
  • ulei de masline
  • sare,
  • piper,
  • unt
  • 100-150 ml concentrat de pui(lichid)
  • 50 ml vin alb sec
  • lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla Romana:

Se taie pieptul de pui, se transeaza fiecare felie in doua. Dupa care feliile rezultate se vor pune in folii de plastic si se vor bate pentru a se subtia, se sareaza si pipereaza. Intr-o tigaie punem ulei de masline si unt , dupa cxe am sarat si piperat pieptul de pui asezam feliile de prosciutto(bacon) dupa care pe fiecare bucata prindem o frunza de salvie.

Trecem bucatile de pui astfel rezultate prin faina si le scuturam de surplus dupa care le punem la prajit, prima data se pune pe partea ce salvia, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se prajeste.

Se scot pe servetele absorbante pentru a se evita excesul de grasime.

In tigaie se va adauga 50 de ml de vin alb sec, dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga 100-150 ml de concentrat de pui, sare si piper, dupa se s-a redus la jumatate se va adauga 30 g de unt, pentru a forma un dressing cremos. Pieptul de pui se va servi cu dressingul rezultat si cu sferturi de lamaie.

Pofta Buna 

TIPS-URI

1

NU UITA SA SCOTI SCOBITORILE CAND SERVESTI.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla Romana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adasev12 1

11.10.2011, 22:47

Nico....ff multe retete italienesti sunt cu carne de vita...astia sunt mari amatori....si eu o stiam cu carne de vitel. eu nu am facut-o inca , nici nu agreez carnea d evita, dar daca as face, cu siguranta si eu tot cu pui as face.
sper ca nua m provocat mare suparare...pup si noapte buna

nico15 1

12.10.2011, 13:31

Nu Ada din partea mea este ok, se mai intampla sa tastezi gresit sau sa scrii eronat este adevarat si in legatura cu carnea nici o problema, haha, fiecare face reteta cu ce carne doreste si Pofta Buna

bitzamic 1

16.10.2011, 23:06

reteta e ok dar nu e un preparat iesit din rutina si asta ma sperie foarte tare. cred ca ne-am plafonat cu toti. peste tot eceleasi retete doar cu mici schimbari dar in general aceleasi ingrediente si materi prime.trebuie sa ne multumim cu atat oare? va intreb pe toti cei din breansa! eu de multe ori ma consolez cu o mancare facuta bine in lipsa unor preparate ingenioase si binenteles noi. spor la treba tuturor si multe idei noi! cine doresre sa facem schimb de informati,sugesti am aceeasi adresa de mail ca si user name

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vara in plina iarna