Salata libaneza Tabouleh

de silvi0ara in Salate, 7 Sep 2010 | 19010 vizualizari

 

Bulgurul se obtine din grau fiert, uscat in cuptor si apoi sfaramat. Se foloseste ca ingredient principal la prepararea unor feluri de mancare precum supe sau pilafuri. Bulgurul se gaseste in special in magazinele si macelariile arabesti, dar si in unele supermarketuri.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi patrunjel proaspat  
  • 3 rosii  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • zeama de lamaie  
  • 50g  boulgour-grau fiert si uscat  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • menta  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata libaneza Tabouleh:

Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa sa se umfle 5 minte acoperit cu un capac.Apoi se lasa sa se raceasca bine.

Cat timp se raceste,se spala bine patrunjelul si ceapa,  care apoi se taie foarte fin. Rosiile se spala si se taie marunt, in cubulete mici. Cand bulgurul s-a racit suficient,se scurge excesul de apa foarte bine.

Se aseaza toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare,apoi adaugam si putina menta proaspat tocata. Salata tabouleh merge de minune cu lipie libaneza, humus, si preparate din carne la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata orientala