Este una din salatele mele preferate, si la facut si la mancat :)
Vinetele le-am pus la prajit pe gratar (cate trei, ca doar asa au incaput ).
Galbenusul l-am amestecat cu lingurita de mustar si punand ulei cate putin am facut maioneza. Am pus-o in frigider.
Ceapa am tocat-o marunt , am pus-o intr-o cratita si am calit-o .
Cand s-au prajit vinetele , le-am lasat la racit , apoi le-am curatat si le-am lasat pe un tocator putin ridicat intr-o parte , ca sa se scurga zeama. Apoi am tocat-o marunt.
Am amestecat vinetele cu ceapa calita , am pus sare dupa gust si am adaugat maioneza.
Mie imi place mult unsa pe felia de paine , si deasupra cu rondele de rosii :)
1
Se pot folosi vinete deja coapte , congelate
2
Se poate pune ceapa verde
3
Se poate condimenta cu orice fel de condiment , dupa plac