Salata de sparanghel verde si cartofi

de danakarin in Salate, 20 Apr 2013 | 6504 vizualizari

 

sparanghel verde: Acei lujeri de sparanghel care străbat stratul de răsad şi ies la suprafaţă, văd lumina soarelui şi au o culoare verde intens. Unii spun că acest sparanghel ar fi mai aromat...nu ştiu, dar, în orice caz, se potriveşte foarte bine în salate, combinat cu roşii, salată verde sau cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de sparanghel verde
  • 500 g de cartofi
  • cateva rosii Cherry
  • 2 lingurite de iere
  • 2 lingurite de mustar
  • sare
  • piper
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de aceto balsamico bianco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sparanghel verde si cartofi:

Curăţăm cartofii de coajă, îi tăiem felii şi îi fierbem, până se înmoaie bine în puţină apă cu sare, cât să-i acopere.

Curăţăm sparanghelul si indepartam capetele lemnoase.Il fierbem in apa cu sare 5-8 minute.Pentru salată este mai potrivit  ca sparanghelul să fie uşor crocant. L-am aruncat apoi în apă foarte rece, dacă aveţi la îndemână, pueţi chiar câteva bucăţele de  gheaţă. Acest schimb brusc de temperatură face ca legumele să-şi păstreze culoarea frumoasă. Puteţi aplica deci tratamentul şi la broccoli sau la spanac. Rosiile le spalam, le taiem in doua.

Aşezăm într-o salatieră componentele, inclusiv roşiile, şi, din miere, muştar, sare, piper, aceto şi ulei, realizăm acest sos de muştar, foarte potrivit pentru salata noastră de cartofi, îmbunătăţită cu sparanghel. Raportul ideal de otet-ulei este de 1:3, daca ne place mai acru 1:2

Turnăm sosul peste sparanghel scurt înainte de a servi salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sparanghel verde si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

danakarin 1

20.04.2013, 22:41

Ruxy,multzumesc!

danakarin 1

20.04.2013, 22:42

Laura, Vladimir, multzumesc!

danakarin 1

20.04.2013, 22:43

Sa-mi spui daca ai incercat! Multzumesc pentru ca ai citit!, Dia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]