,, Bunatati pentru colindatori ''
Anul acesta, din motive necunoscute, mie nu s-a facut prea frumoasa sfecla rosie in gradina. Cele cateva mici sfecle le-am pus la marinat. Din ultimele, am poftit la o salata cu peste afumat . Spre surpriza mea, a fost foarte apreciata de musafiri, chiar de catre cei mai ,, traditionalisti '' in gusturi.
Decor: masline , ardei iute .
Taiati sfecla si ceapa rosie cubulete.
Curatati ouale de coaja. Unul dintre ele se toaca marunt .
Deschideti conservele.
Puneti intr-un bol de portelan toate ingredientele si amestecati.
Gustati si, daca mai este nevoie, sarati sau acriti cu otet balsamic.
Atentie, conservele sunt sarate si s-ar putea sa nu mai fie nevoie de alta sare in preparat.
Decorati salata cu celalalt ou fiert, masline si ardei iute.
Dati salata la frigider. Este mai gustoasa servita rece.
Pofta buna !!!
1
Atentie, conservele sunt sarate si s-ar putea sa nu mai fie nevoie de alta sare in preparat.
2
Daca nu aveti capere si otet balsamic, acriti cu lamaie.
3
Salata de sfecla cu ton si sprot afumat este gustoasa servita rece.