Salata de rucola cu salau pane

de mihaelar63 in Salate, 21 Mar 2016 | 4123 vizualizari

 

Pentu cina aveam peste - salau . Salau dintr-acela cu carne alba si gustoasa . L-am preparat pane dar i-am imbunatat conditia [ de peste prajit ] :d , dandu-i spre insotire o salata vesela cu rucola .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bucatele salau fara os
  • 500 gr frunze rucola
  • 5 linguri faina
  • 2 oua
  • sare
  • fulgi de chilli / piper
  • ulei pentru prajit
  • 1 ardei rosu gras
  • 1 ardei galben gras
  • 1 lingurita ulei masline
  • 1/2 lamaie - zeama
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de rucola cu salau pane:

  1. Eu mi-am dezosat singura salaul .
  2. Am portionat  bucatele mici de pestre marimea unei imbucaturi [ sa incapa cu usurinta intr-o lingura ] .
  3. Bucatile de peste le-am sarat si condimentat cu fulgi de chilli.
  4. Am pus uleiul la incins intr-un vas mai mic de teflon [ cu diametrul de 18 cm ] , pentru a permite prajirea in baie de ulei
  5. Am batut spuma doua oua , am sarat si adugat doua linguri de faina . Am omogenizat compozitia .
  6. Bucatile de salau se dau prin faina , se scutura surplusul , se trec prin compozitia cu ou si se prajesc in uleiul incins .
  7. Imediat cum capata o culoare aurie -rumena,scoateti salaul pane afara din vasul in care se prajesc . Pentru aceasta eu m-am folosit cu succes de un cleste de bucatarie din inox .
  8. Spalati si uscati frunzele de rucola- daca aveti , cu ajutorul unui  uscator pentru frunze : http://www.bucataras.ro/articole/uscator-pentru-salata-28705.html.
  9. Curatati si spalati ardeii pe care-i taiati felii subtiri . Sarati .
  10. Amestecati frunzele de rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie . Adugati si ardeii .
  11. Serviti salata pe un platou mare inconjurata de bucatile de peste pane.
  12. Salul se va servi de preferinta cald , sa se raceasca atat cat veti prepara salata .
  13.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Preparati salata de rucola chiar inainte de servire pentru ca aceasta sa aiba un aspect proaspat .

2

Folositi de preferinta peste proaspat pe care l-ati filetat personal .

3

Cand cumparati peste obisnuiti sa cititi eticheta . In trecut am avut probleme mici de tranzit consumand file de peste din renumita tara care produce tot . Dupa ce am schimbat provenienta problemele au incetat .

4

Nu uitati ca pentru filetarea industriala se folosesc anumite substane care sa conserve . Congelarea nu este suficienta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de rucola cu salau pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete si dovlecei cu maioneza