Pentru seară, am făcut o salată rapidă, ușoară și plăcută, cu ingrediente apreciate în casă. Am mâncat așa ceva în Franța, dar cu altfel de paste și mi s-a părut foarte bun și consistent. Cred că maioneza nu era preparată în casă și mai cred că în loc de smântână s-a folosit un iaurt gras. Oricum, a fost gustos și a meritat să încerc și eu această rețetă. Iată de ce am preparat și eu o astfel de salată...
Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată.
Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează.
Șunca se feliază și se taie în bucăți potrivite.
Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare și când sunt gata fierte, se strecoară și se clătesc în două-trei ape.
Pastele se strecoară și o jumătate din cantitatea inițială se pune într-un bol pentru salată.
Se pune o jumătate din cantitatea de maioneză, se condimentează cu sare și piper și se adaugă o jumătate din cantitatea de șuncă.
Se pun și restul de ingrediente, în aceeași ordine și la urmă se adaugă zeama de la 1/2 lămâie.
Se amestecă ușor ingredientele și salata poate fi servită imediat, sau după ce stă 15-20 minute în frigider.
1
Feliile de șuncă nu trebuie să fie groase.
2
Smântâna poate fi înlocuită cu un iaurt gras.
3
Vara este mai bună dacă se servește rece, după ce a stat în frigider 15-20 de minute.