Pentru că-mi plac pastele, găsesc mereu noi variante de combinare cu ingrediente care-mi plac de asemenea și care le pun în valoare. Foarte repede și ușor am făcut această salată gustoasă care a constituit ieri o cină pe placul nostru.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și apoi se taie codițele, sub formă de rondele.
Se spală lămâia și se feliază.
Când pastele s-au scurs, se pun în platou și se adaugă rondelele de codițe de ceapă verde.
Se condimentează cu sare și se amestecă ușor pastele cu ceapa verde.
Se pune deasupra pastelor heringul afumat, porționat și se toarnă 2-3 linguri de ulei din conservă.
Se decorează salata cu măsline negre și cu felii de lămâie.
Se servește după ce stă 15-20 de minute la frigider.
1
Folosiți ceapă verde, pentru că are un gust mai bun și nu este foarte iute, ca cea galbenă.
2
Spălați lămâia, înainte de folosire, chiar dacă este bio.
3
Nu este necesar să folosiți un alt tip de ulei, pentru că cel din conservă are un gust foarte bun și este condimentat corespunzător și suficient.
4
Pentru astfel de salată, sunt de preferat pastele mici.
5
Fierbeți pastele conform recomandărilor de pe ambalaj.
6
Scurgeți bine pastele, înainte de a le pune în platou.
7
Serviți salata după ce a stat la rece, timp de 15-20 de minute.