Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta

de Satisfyyourcravings in Porc, 9 Noi 2018 | 2047 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri harissa (pasta picanta de ardei)
  • 4 bucati cotlet de porc
  • 2 lingurite paprika afumata
  • 1 lingura miere sau sirop auriu (golden syrup)
  • 1 portocala

Pentru salata:

  • 400 grame naut (din conserva)
  • 1/2 ceapa rosie
  • 200 grame branza Paneer/ Halloumi/ Feta
  • 3 linguri stafide negre
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • sare, piper
  • menta proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta:

Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si se aseaza langa carne cu partea taiata in sus. Se gatesc pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit la 220 de grade, timp de 20 de minute. 

Intre timp, se scurge nautul de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se taie ceapa julienne si se adauga peste naut, impreuna cu branza sfaramata si stafidele.

Separat, se amesteca usturoiul pisat cu uleiul, otetul si sucul de portocala coapta. Se adauga mare parte din dressing peste salata si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste friptura cu salata de naut stropite cu dressingul ramas si presarate cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc marinata, la gratar