Salata de “icre false”

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2013 | 12594 vizualizari

 

Intr-o seara m-a apucat o pofta teribila de salata de icre. Dar nu aveam icre... Pana la urma m-am descurcat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g gris
  • 1 ceapa
  • 70-100 ml ulei
  • 1 conserva peste in ulei (aprox.170 g)
  • 1 lamaie
  • sare, piper, chili
  • 2 lingurite ardei rosu mixat (optional)
  • cateva masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de “icre false”:

Se pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute).
Cand se racoreste, se mixeaza cu pestele in ulei sau se amesteca cu telul. Adaugati sare, piper, 1/2 ce ceapa rasa amestecand cu ulei ca la icrele obisnuite, zeama de lamaie dupa gust si jumatate de ceapa tocata fin.
In jumatate din “icre” puteti pune condimente rosii, ardeiul rosu mixat, ca sa para icre rosii, restul le lasati albe.
Le garnisiti cu masline, felii de lamaie sau faceti tartine.
Sunt delicioase. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de “icre false”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete albe cu maioneza