Salata de “icre false”

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2013 | 11411 vizualizari

 

Intr-o seara m-a apucat o pofta teribila de salata de icre. Dar nu aveam icre... Pana la urma m-am descurcat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g gris
  • 1 ceapa
  • 70-100 ml ulei
  • 1 conserva peste in ulei (aprox.170 g)
  • 1 lamaie
  • sare, piper, chili
  • 2 lingurite ardei rosu mixat (optional)
  • cateva masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de “icre false”:

Se pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute).
Cand se racoreste, se mixeaza cu pestele in ulei sau se amesteca cu telul. Adaugati sare, piper, 1/2 ce ceapa rasa amestecand cu ulei ca la icrele obisnuite, zeama de lamaie dupa gust si jumatate de ceapa tocata fin.
In jumatate din “icre” puteti pune condimente rosii, ardeiul rosu mixat, ca sa para icre rosii, restul le lasati albe.
Le garnisiti cu masline, felii de lamaie sau faceti tartine.
Sunt delicioase. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de “icre false”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
salata de cartofi cu sunca si castraveti murati