Pt ca sotul meu este inebunit dupa ele, pt ca nu lipsesc aproape niciodata din frigider, de cele mai multe ori le cumpar, dar cind am ocazia le fac si eu, iar acum am primit de la sotia unui pescar icre proaspete, le-am pregatit si eu in felul meu....
Punem apa la fiert cu un praf de sare, cind fierbe punem grisul in ploaie si amestecam cu un tel. Cind este fiert, s-a ingrosat si se desprinde de peretii vasului, il transferam intrun castron si-l lasam la racit. Punem o folie alimentara peste gris sa nu prinda pojghita si-l putem da si la frigider daca ne grabim. Icrele proaspete se curata de pielite si se freaca cu o lingura intr-un castronel. Se amesteca grisul fiert si racit cu icrele,fileul de ansoa il taiem cit putem de marunt si le amestecam cu mixerul si turnam cite putin ulei ca si la maioneza. Le potrivim de sare , adaugam zeama de limeta dupa cit dorim de acrisoare si putina ceapa data pe razatoarea mica. Se servesc cu paine prajita, masline kalamata sau dupa preferintele fiecaruia. Pofta buna!!!
1
daca aveti musafiri si doriti sa faceti o cantitate mai mare, atunci le inmultiti cu mai mult ulei si cu apa minerala sau sifon