e prima oara cand fac o salata cu peste crud... intr-adevar, prefer pestele afumat sau in conserva...dar si asa a fost....f interesant....
cartofii se fierb in coaja, se curata apoi si se taie rondele
ouale se fierb si la fel se taie in bucati mai mari, eu le-am taiat in 6 pe fiecare.
ceapa se taie fasii subtiri, castravetii rondele, fileul de hering in fasii subtiri.
intr-un bol se asaza un rand de cartofi taiati rondele, apoi cepa si felii de hering, apoi celalat cartof taiat rondele, restul de ceapa si peste, rondele de castraveti si masline, ouale taiate si ulei de masline..
se face un dressing din iaurt, maioneza, piper , oregano , patrunjel verde si si zema de lamaie ( sare mai puneti doar dupa ce gustati, ca heringul marinat este deja sarat)
se toarna peste salata, amestecand usor sa nu zdrobim prea tare ouale.
se da la frigider la rece macar o ora, apoi se poate servi.