Este o salata usoara si satioasa si care merge perfect atat la un picnic cat si acasa la un pranz rapid si gustos. Iar pentru cei care sunt la dieta e perfecta.
"Reteta pentru picnic"
Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii.
Se spala funzele de salata si se lasa sa se usuce.
Rosiile, ardeii si castravetii se spala si se taie in functie de preferinta. Eu le-am taiat astfel: rosiile in cuburi, la fel si ardeii iar castravetii in rondele, apoi in jumatate.
Ceapa se curata si se taie julienne.
Intr-un bol larg, se rupe salata cu mana. Separat, se pun restul legumelor. Se condimenteaza cu sare dupa gust, apoi se pun peste salata.
Se amesteca usor cu mana, apoi se adauga zeama de lamaie, dupa gust. Se mai amesteca si se pun fasiile de carne. La final, se taie cubuletele telemeaua si se stropeste salata cu ulei de masline. Este minunata.
Pofta buna!
1
Cantitatile de legume pot diferi, in functie de numarul persoanelor.
2
Sucul de lamaie poate fi inlocuit cu otet balsamic.