Salata de conopida

de Bunica in Mancaruri de post, 16 Mar 2017 | 7946 vizualizari

 

În Pelerinajul din Israel, am descoperit această minunată salată cu maioneză de post și, cum nu puteam să rămân doar cu gustatul, fără să fac rost de rețetă, acum o împărtășesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g conopidă
  • maioneză de post
  • 250-300 g orez
  • 150 ml ulei
  • 150 mlapă minerală
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • o linguriță mustar clasic
  • 2 grăunți de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Conopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare.

Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se lasă la răcit.

După ce a fiert și s-a răcit, conopida se desface în bucățele mici. Usturoiul il dam pe razatoare sau il pisam fin si-l amestecam cu conopida.

Într-un vas, pune orezul, uleiul, zeama de lămâie, 1/2 linguriță sare, un vârf linguriță piper, muștarul și jumătate din apa minerală.

Flolosește blenderul vertical sau poți folosi orice fel de blender și pasează /amestecă compoziția de maioneză.

Pune conopida într-un bol sau farfurie si maioneza deasupra.

 Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Apa minerală se pune cu moderație.

2

Dacă vrei să fie mai galbenă, pune puțin șofran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]