Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel

de Panacris in Salate, 2 Apr 2019 | 7417 vizualizari

 

O salata satioasa si gustoasa! Se poate servi simpla sau alaturi de un preparat din carne.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus cca. 300 g,
  • usturoi 3-4 catei,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 1 legatura.
  • Iaurt grecesc 125 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel:

Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.

Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.

Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele. Sosul obtinut se rastoarna peste ciupercile racite, amestecandu-se usor, se asezoneaza de sare si piper si se la la rece minim 30 minute pana la servire.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

patrunjelul se poate inlocui cu marar, in functie de preferintele fiecaruia ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon cu quinoa