Salata de cartofi cu somon afumat

de Panacris in Salate, 2 Dec 2012 | 3752 vizualizari

 

Am gatit si ptr cei care postesc, ceva satios si savuros! Am prinit de la finuti un set de cutite ceramice, cu aceasta ocazie le-am testat ;) Sunt super ascutite :-*

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii de Covasna 4 bucati,
  • ceapa verde de Ialomita 4 fire,
  • gogosari in otet Panacris 4 bucati,
  • somon afumat de Norvegia, via Afumati 100 g,
  • masline Colosal de Grecia, via Bucuresti, 100 g,
  • ulei de masline extravirgin de Grecia, via LIDL 50 ml.
  • otet balsamic negru de modena, via LIDL 50 ml.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu somon afumat:

Cartofii se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 25 de minute la foc potrivit neacoperit. Intre timp se curata ceapa verde si  se taie rondele. Somonul, gogosarii si maslinele e asemenea se taie marunt. Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de coaja sub jet de apa rece, aopi se taie cubulete. Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele, apoi se asezoneaza de ulei si otet balsamic (sare nu e nevoie, deoarece somonul, maslinele si gogosarii sunt destul de sarate!). Se lasa salata cca. 15 minute la rece, ptr a se impreuna aromele.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

somonul afumat se poate inlocui cu orice fel de peste afumat,

2

se poate adauga si usturoi dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla, clasica de salata orientala cu masline