Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată

de ionix in Mancaruri de post, 8 Dec 2010 | 7912 vizualizari

 

100% by Ionix... lool
bureţii muraţi îi am de la mătuşa mea.... mi-a spus că doar în zonă la ei se pun astfel la borcani, nu garantez :D... oricum, o salată foarte apreciată şi inedită, zic eu, datorită ingredientelor

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mai mici sau 3 mai mari
  • 1 fir de ceapă verde
  • 2-3 gogoşari
  • zeamă de lămâie sau oţet
  • sare, piper
  • câţiva bureţi marinaţi
  • o lingură cu sos de soia
  • 3 cepe mici
  • o lingură cu ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată:

Începem prin a pune ceapa la marinat. Ceapa se curăţă şi se taie julien. Se aşează într-un vas si turnăm zeamă de lămâie şi sos de soia. Ceapa marinată se dă la frigider timp de vreo 10-15 minute.

Cartofii se fierb în coajă şi apoi se dau la răcit. Curăţăm de coajă şi tăeim cubuleţe.

Gogoşarii se taie feliuţe şi ceapa verde rondele.

Bureţii sunt muraţi în oţet şi se taie felii pe lungi iar cei mai mici se lasă întregi.

Amestecăm toate ingredientele, punem sare, ulei si piper după gust.

Presărăm foi de  ceapă verde tăiate marunt şi servim.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi cu bureţi muraţi şi ceapă marinată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

08.12.2010, 22:28

Vai cum arata buretiiiii! Imi vine sa-i pup de frumosi ce sunt!!!!

Irina 1

08.12.2010, 23:35

Sunt ghebe marinate? Super arata salata!

ionix 1

09.12.2010, 11:05

@Dia... erau super frumoase

@Ina... mersic

@Ana MAria... nici eu n-am mâncat şi nici n-o sî mănânc pentru că nu-mi plac şi mulţumesc frumos... eşi o dulcică

@Ruxy... poţi să pupi dar mie să-mi dai bunătăţi de la tine din bucătărie

@Irina... nu-s marinate... alea marinate sunt puse în saramură... astea sunt chiar murate...sunt împreună cu conopidă, gogoşari şi sunt în oţet... nu ştiu dacă le-a opărit înainte... mama a spus că pot fi mâncate aşa, fără a le prepara, deşi sunt crocănţoase... alea marinate în saramură trebuie să le fierbi pentru a le consuma... dacă vrei pot să mă interesez @ în zonă se fac foarte mulţi bureţi şi au diferite modalităţi de a conserva... o să cer toate reţetele şi le postez...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]