Sunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă!
Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt atât de picanți precum cei conservați în modul clasic!
Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat.
Se spală bine ardeii și se toacă în rondele, cei iuți și cei bulgărești, cu semințe cu tot, iar ardeii capia se toacă în cuburi mici.
Ceapa se toacă solzișori și se amestecă cu ardeii.
Pentru soluția lichidă se amestecă oțetul cu apa și se pun pe foc împreună cu condimentele.
Când se atinge punctul de fierbere, se adaugă sarea și zahărul, după gust.
Se lasă să fiarbă 1-2 minute, nu mai mult.
Amestecul de ardei iuți cu ceapă se îndeasă bine în borcanele sterilizate și se toarnă peste el soluția fierbinte.
Se înfiletează capacele, se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă să se răcească lent, apoi se depozitează în cămară.
Este o salată de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet, plină de culoare și gust.
Nu este exagerat de picantă și se poate servi alături de ciorbe acre, sarmale și diverse mâncăruri.