De la inceputul verii mi-am pus in gand sa fac,deoarece sunt singura pe aici care mananca asa ceva,am facut mai putin decat normal.
Eu am copt ardeii la cuptor deoarece nu am avut la indemana gratarul .
La 200 de grade i-am lasat sa se coaca pana si-au format o crusta.
Apoi se scot de la cuptor si se pun intr-un castron acoperit cu un prosop curat de bucatarie, pentru circa o jumatate de ora .
Apoi se curata de coaja.
Se aseaza pe o farfurie adanca sau intr-un castron si se sareaza usor.
Asa isi formeaza sucul propriu.
Apoi se presara piper mozaic,otet si ulei.
Se pune si putin zahar,dupa gust.
Eu am pus foarte putin,pentru ca ardeii erau putin dulci.
Usturoiul pisat cu putina sare se pune deasupra.
Pofta buna!
1
Se pot servi alaturi de tocanite.fripturi. Eu am mancat si alaturi de peste prajit.
2
Se pot prepara si cu mujdei .