Este salata mea preferata de care nu ma satur niciodata.
Pentru ca mie imi place cel mai mult, tot mie imi revine sarcina sa o prepar, mai ales sa curat ardeiul, ca eu am rabdare sa inlatur chiar si pelicula nearsa bine. :))
Si pentru ca Meri a facut o iahnie de fasole cu ciolan afumat, am asortat-o cu aceasta delicioasa salata.
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii.
Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar.
Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau fund de lemn si se presara sare grunjoasa peste ei pentru a se curata mai usor.
Se lasa la racit dupa care se curata sub jet de apa rece.
Se indeparteaza cotoarele, semintele si nervurile si se pun intr-o salatiera.
Pentru sos, amestecam intr-un bol toate ingredientele pana se dizolva sarea si zaharul, apoi adaugam zeama lasata de ardei.
Gustam sosul si il mai potrivim cu ce mai trebuie si il turnam peste ardei.
Ideal ar fi sa lasam salata la rece o perioada de cel putin 15 minute ca sa patrunda sosul in ardei, apoi o putem servi.
Pofta buna!
1
Se poate stinge otetul cu putina apa in cazul in care ardeii nu lasa suficienta zeama.