O salata simpla, satioasa si facuta in farfuria in care se serveste. O idee geniala cand nu ai timp sa gatesti.
Pregatim ingredientele in prealabil si montam salata in farfuria de servit.
Fierbem oul tare, spalam salata verde (avem nevoie de 4-5 frunze) si o uscam de apa -se rupe in bucati potrivite.
Ceapa se taie fasii; rosia felii ; scurgem nautul si maslinele; fierbem pastele in apa cu sare si le scurgem bine apoi le lasma sa se raceasca.
Pentru sos amestecam ulei de masline (sau folosim uleiul de la conserva) cu 1 lingurita de mustar, suc de lameie si putin otet dupa gust. Adauga,m sare si amestecam cu o furculita sa se omogenizeze .
Intr-.un bol amestecma pastele cu rosiile si ceapa, le condimentam cu sare, piper si putin ulei de malsine .
In farfurie punem frunzele de salata, punem peste amestecul de paste cu rosii, presaram cu naut si masline, punem tonul in bucati scurs si la final ouale taiate felii. Stropim cu sosul preparat si servim imediat .
1
Dupa preferinta servim cu putin parmezan ras deasupra