Salata cu bilute de labane

de boscodina in Salate, 7 Iun 2009 | 4990 vizualizari

COMENTARII (11)

Bucataras 1

07.06.2009, 19:48

bosco, ce-s alea labane?

boscodina 1

07.06.2009, 21:36

e "branza primordiala" cum glumea cineva. e o branza facuta din iaurt ( nu lapte prins), cel mai acru posibil. asa ca e un fel de branza acrisoara. in tarile orientale se foloseste in 3 stadii: ca o crema( smantana) se intinde pe paine, ca aperitive: sunt bilute cremoase care inca mai merg intinse pe paine, si foarte uscate cele pentru salata.

Bucataras 1

07.06.2009, 22:30

si o gasim pe undeva pe la noi? eu ma uitam in poza si credeam ca labane sint chiftelutele ))

boscodina 1

23.06.2009, 16:42

cum se numeste in tarile orientale enuntate de tine nu stiu, si cred ca tot ce e posibil sa se cheme labne, dar in Israel se cheama labane, eu asa il stiu, toata populatia fie ea vorbitoare de limba araba il stie tot ca labane, iar tipa druza care vinde lafa cu labane la fiecare colt de strada , tot asa ii spune. ca idee nici nu s-ar putea numi altfel pentru ca are in radacina literele l-b-n ( lavan(ivrit)-alb(romana).probabil in araba se supune altor reguli, dar fiind limbi semitice este normal sa existe o asemanare.
si aici se gaseste oriunde, doar ca pe mine cand ma pocneste harnicia il fac in casa, de parca ma si spetesc muncind la el

Oana 1

23.06.2009, 18:38

Super interesanta salata asta! o sa ma uit la MegaImage dupa labanele astea! ca eu nu am rabdare sa fac bilute , de fapt asteptarea dupa ele nu cred ca-mi iese

boscodina 1

25.06.2009, 11:22

daca gasesti labane bilute undeva trebuie scoase ( in general se tin in ulei de masline), si lasate la uscat cateva zile.
exista 3 grade de consistenta a labane-lui:
iaurt lasat la scurs 12 ore- iese un labane cam ca o smantana de gros se mananca intins pe paine.
iaurt lasat la scurs 3 zile ( are consistenta unei branze dulci facuta in casa) se face bilute si se lasa la urcat 1-2 zile, apoi se pun in ulei de masline si se pot servi ca si aperitiv( se intind foarte usor pe paine) si 3. dupa cele 3 zile lasat la scurs, 3 zile lasate bilutele la uscat afara, inca vreo 3 -5 in frigider...ies niste "bombite" destul de tari, astea sunt cele pentru salata si le poti praji.
cele moi,din ulei risti sa ti se intinda in tigaie.

boscodina 1

30.06.2009, 16:39

poate gustul te convinge sau daca nu cu putin noroc, intr-un restaurant cu specific oriental in 10 minute ai salata in fata ta, fara sa muncesti o secunda la ea
o fi el secolul vitezei, dar uneori mai e nevoie si de o pauza de respiro, de contemplare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Tabouleh