Numele său îi este atribuit italiano-mexicanului Caesar Cardini, care a inventat-o în 4 iulie 1924 (conform fiicei sale, Rosa). Hotelul Caesar, din Tijuana-California, fondat de Cardini în perioada prohibiţiei americane, păstrează încă în servire amprenta inventatorului său şi prepară salata direct la masă, în faţa clientului.
Reţetă cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regăseşte pe meniurile tututor restaurantelor de hotel din lume şi nu numai.
Dressing: 2-3 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sau otet (1 lingura) 1 lingura mustar 1 lingura maioneza 3 catei de usturoi (pisati)
Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele.
Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt.
Pregatim dressingul: amestecam toate ingredientele si adaugam putina apa ( eu am pus 1/2 pahar).
Spalam si stergem frunzele de salata, apoi le rupem.
Atentie: salata Cezar nu trebuie amestecata, foarte mult cconteaza ordinea ingredientelor.
Primul strat: salata, rosii, ceapa, oua, buctele gratar, bucatele bacon, piper, dressing (1/2 din cantitatile pregatite).
Al doilea strat: salata, rosii, ceapa, oua, bucatele gratar, bucatele bacon, piper, dressing.
In final: bucatele branza sau parmezan ras si crutoane.