Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

de RODIMUR in Salate, 15 Mar 2021 | 3475 vizualizari

 

Pentru că îmi rămăseseră niște ”capete” de la pieptul de pui din care am făcut șnițele, pentru masa deâ, m-am hotărât să fac mai târziu și o salată caldă, pentru cină. A ieșit o bunătate de salată, consistentă și ușoară (totuși) preparată într-o perioadă acceptabilă de timp.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi roz
  • 150-200 grame de piept de pui
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 100 grame de telemea
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • felii de gogoșar murat în oțet
  • rondele de castraveți murați
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.

Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la foc mic.

Telemeaua se dă pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Se feliază gogoșarul murat în oțet, iar castravetele murat se taie sub formă de rondele.

Când cartofii au fiert, se curăță de coji și se taie sub formă de cubulețe, care se pun în bolul de servire. Se adaugă telemeaua răzuită și apoi pieptul de pui rumenit, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, boia dulce, oregano și busuioc uscat.

La urmă, se decorează salata cu felii de gogoșar murat în oțet și cu rondele de castraveți murați. Se servește imediat, cât mai este caldă. Dacă s-a răcit, poate fi încălzită, timp de 1 minut, în cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care își păstrează forma și nu se terciuiesc ușor.

2

Încercați să decojiți cartofii fierți, cât sunt calzi, pentru ca salata să fie cu adevărat caldă.

3

Cui nu-i place pieptul de pui rumen și ușor crocant, îl poate fierbe întreg, după care îl va tăia sub formă de cubulețe. Astfel, fără prăjeli, salata va fi și dietetică (dar nu va mai avea același gust...)

4

Pentru prăjirea pieptului de pui, puteți folosi ulei de floarea soarelui, dacă îl preferați aceluia de măsline.

5

Este bine să folosiți telemea, care se potrivește cu restul ingredientelor, pentru a da un gust bun salatei.

6

Dozați cantitatea de sare, în funcție de cât de sărată este telemeaua.

7

Cine dorește, mai poate adăuga la final 1-2 linguri de măsline, dacă vrea ca salata să fie mai onctuoasă.

8

În cazul în care salata s-a răcit, până la definitivarea preparării, o puteți încălzi, timp de 1 minut în cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată de pui cu sfelcă roșie