Salam de biscuiţi, reţetă rapida

de Oana in Prajituri, 31 Ian 2017 | 31816 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă rapida, fara coacere, pe placul copiilor!

 

INGREDIENTE

  • 450 gr biscuiti
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 250 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 80 gr miez de nuca
  • 80 gr stafide
  • 150 rahat taiat cubulete
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă rapida:

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete.
Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana incepe sa fiarba. Adauga apoi untul si amesteca pana se topeste.
Pune stafidele in crema fierbinte, ca sa se hidrateze putin, apoi adauga esenta de rom si coaja de portocala.
Omogenizeaza bine si toarna compozitia peste biscuiti. Amesteca totul bine, pana ce crema intra in biscuiti.
Pregateste doua folii de plastic si imparte compozitia in doua. 
Ruleaza strans cele doua salamuri de biscuiti  in folie de plastic si apoi pune-le si in folie de aluminiu. Lasa la frigider 4-5 ore pana se intaresc bine, apoi poti sa tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Boabe de cafea"