Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea

de Angelina_Elena in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 11503 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti simpli
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 7 biscuiti espresso cu nuci
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 pliculet ness
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea

Rupem biscuiti cu mana, in bucati potrivite, adaugam ness-ul, nuca macinata si lasam de-o parte.

Punem apoi laptele la fiert intr-un ibric, adaugam untul si cacaoa amestecata cu zaharul.

Cand zaharul si untul s-au topit, oprim focul si adaugam esenta de rom.

Adaugam treptat siropul de lapte cu cacao si unt peste biscuitii rupti si omogenizam foarte bine.

Pe o folie de plastic punem amestecul de biscuitii, ii dam forma de baton si-l invelim in folia de plastic.

Dam salamul de biscuiti la frigider pentru cel putin 3 ore, apoi portionam si papam cu pofta!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci si cafea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 11:58

Rocsi

Aragona27 1

15.06.2013, 12:12

de dragu de a da hugs si pupici nimeni nu observa ca nu e data cantitatea de lapte. deci, cat lapte se foloseste?

Angelina_Elena 1

15.06.2013, 13:08

250 ml lapte, greseala mea, am scris aseara reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura 13 ianuarie