Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2011 | 7410 vizualizari

 

In Iran,se serveste cu peste prajit.Eu l-as manca oricand,daca s-ar gasi si la noi ierburi ca la ei. Un kg de ierburi costa cam o jumatate de dolar si se folosesc in foarte multe mancaruri,facand bucataria iraniana deosebita. Va dau o versiune usoara,cea traditionala dureaza mai mult.
Am crescut cu succes si coriandru pe balcon asta vara.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup ceapa verde
  • 1/4 cup marar proaspat
  • 1/2 cup patrunjel proaspat
  • 1/2 cup coriandru proaspat
  • 1/4-1/2 cup unt
  • 4-5 cup orez fiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi:

 Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.

Se pune untul intr-o oala si se topeste.

Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.

Se adauga jumatate din ierburi.

Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.

Se acopera cu un capac si se da la foc mic 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Mitinita 1

04.02.2011, 20:04

kamy,mona vreau eu coriandrul vostru ca mie tare imi place daca nu-ti place mirosul,cred ca nici gustul n-o sa-ti placa

corina241 1

06.02.2011, 13:32

pup,papusele frumusele

RuxyRux 1

15.06.2013, 22:56

Daaaa...nu poate fi decat grozav Miti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mozzarella in caleasca