Reteta lui Jamie Oliver cu putina schimbare, nu aveam destule afine si am completat cu visine. Rezultatul? Foaaaarte bun!
In lapte amestecam drojdia cu putina zahar, si se lasa sa odihneasca.
Intr-un vas mare batem oule cu putin sare, apoi adaugam cardamonul, zaharul, untul topit, 500 g faina si laptele cu drojdia si amestecam bine pana devine un aluat lipicios. Mai incorporam si cele 300 g de faina ramasa pana nu se mai lipeste de mainile noastre, si se framanta pentru cateva minute.
Apoi se presara faina deasupra si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se lasa la dospit timp de o ora la un loc calduti.
Intre timp amestecam visinele, afinele cu zaharul, adaugam si zeama si coaja razuita unei portocale.
Dupa ce aluatul a crescut, se ia o jumatate si se intinde pe o grosime de 1 cm si se pune jumatate din umplutura. Rulam si taiem bucatele de aproximativ 4 cm.
le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt, si se dau pe deasupra cu ou batut.
Repetam procesul cu aluatul ramas.