Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa sunt un aperitiv delicios si usor de preparat, perfect pentru petreceri, gustari rapide sau chiar pranzuri on-the-go. Aceste rulouri combina crocantul foietajului cu aromele clasice ale unei pizza, fiind umplute cu sos de rosii, mozzarella si ingrediente precum sunca, salam sau ciuperci. Sunt foarte versatile si pot fi personalizate dupa preferinte.
Cum se prepara Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa
Pregatirea aluatului:
Dezgheata aluatul de foietaj conform instructiunilor de pe ambalaj (daca este congelat) si intinde-l usor pe suprafata de lucru. Daca aluatul este prea gros, il poti intinde cu un sucitor pana ajunge la o grosime de aproximativ 0.5 cm.
Adaugarea ingredientelor:
Intinde uniform sosul de rosii peste aluat, lasand aproximativ 1 cm liber pe margini. Presara mozzarella rasa peste sos.
Adauga felii de salam, sunca sau pepperoni, dupa preferinte. Poti adauga si alte ingrediente, precum ciuperci feliate, ardei sau masline.
Presara oregano uscat, sare si piper, dupa gust.
Rularea aluatului:
Ruleaza aluatul strans pe lungime, astfel incat sa obtii un rulou compact. La final, preseaza usor marginile pentru a sigila ruloul.
Taie ruloul in felii de aproximativ 2-3 cm grosime, folosind un cutit ascutit.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Asaza feliile de rulou pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele, deoarece se vor extinde putin in timpul coacerii.
Bate oul intr-un bol mic si unge fiecare rulou cu ou pentru a obtine o crusta aurie si crocanta.
Coacere:
Coace rulourile in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute, pana devin aurii si crocante.
Servirea:
Lasa rulourile sa se raceasca putin si serveste-le calde sau la temperatura camerei, alaturi de un ketchup picant sau sos de iaurt cu usturoi. Recomandam si pizza Margherita