Am avut un piept de pui de tara,cocos. Este bine stiut ca puiul de tara are carnea mai tare,cu atat mai mult pieptul de cocos.M-am gandit sa-l prepar in asa fel ,incat sa fie fraged.Zis si facut.
Pieptul de pui se subtiaza cu ajutorul cutitului, sa fie cat mai subtire.
Saram, piperam si punem intr-un caston pentru marinat. Peste carne turnam vinul alb-150 ml. Dam la rece 1 ora.
Se scoate carnea de pui, se presara cu baza Mirodenia, verdeturi italiene, praf de usturoi si chili.
Rulam carnea strans si o prindem cu scobitori, pentru a nu se desface.
Un vas de ceramica se unge cu o lingura de ulei de masline. Punem rulourile din carne, apa, usturoiul tocat, sucul de rosii, se acopera vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor.
Cuptorul este preincalzit la 170 grade.
Se lasa la cuptor 20 minute, se scoate folia de aluminiu si punem 100 ml. vin. Mai lasam la cuptor 30-40 minute.
Putem servi cu sau fara garnitura.