Rulouri de vinete cu ricotta si spanac

de Oana in Mancaruri de legume, 23 Iul 2012 | 8065 vizualizari

 

Reteta din revista Goodfood, senzationala!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 250 g ricotta
  • 50 g telemea sarata
  • 200 g spanac proaspat
  • 400 g rosii proaspete, pasate
  • sare si piper
  •  nucsoara rasa
  • parmezan
  • 25 g unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete cu ricotta si spanac:

Vinetele se spala, se sterg si se taie pe lung, felii de 0.5 cm. Se sareaza si se lasa 15 minute. Se sterg apoi cu servet de hartie, se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt si se coc la foc mediu, in cuptor, pe ambele parti. Apoi se scoate tava si se lasa la racit.

Ricotta se amesteca cu telemeaua rasa si cu spanacul oparit. Se condimenteaza cu nucsoara rasa si sare si piper dupa gust.

Se umplu vinetele cu cate o lingura din compozitia de branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas de iena uns cu putin unt. Rulourile se pun cu partea liber ain jos, sa nu se desfaca si apropiate bine unele de celelalte. 

Rosiile proaspete mixate se toarna deasupra si se presara parmezan. Se coc in cuptorul incins, la foc mic, 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv vinete parmigiana