Rulouri de mamaliga cu carne de pui

de Miha in Pui, 26 Oct 2010 | 7094 vizualizari

 

dupa o idee preluata de la Nadina...

 

INGREDIENTE

  • 500 g mamaliga
  • 100 g cascaval
  • 50 g telemea
  • Pentru umplutura:
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de mamaliga cu carne de pui:

Carnea se taie cubulete si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se perpelesc cubuletele pe toate partile, se adauga putina apa, se acopera cu un capac si se fierbe pana scade zeama si carnea incepe sa se prajeasca.

Usturoiul il pisam cu sare si piper. Adaugam cateva linguri cu ulei de masline si omogenizam, obtinand o pasta. Pasta o turnam peste carne, omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Mamaliga fierbinte se amesteca cu telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mari si se omogenizeaza. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde pe o folie alimentara unsa cu unt, intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.

Repartizam carnea pe toata suprafata foii de mamaliga si rulam, ajutandu-ne de folia alimentara. Ruloul obtinut il taiem in bucati de cca 4-5 cm, pe care le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Punem pe fiecare rulou cate o lingurita de smantana si dam la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de mamaliga cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Miha 1

28.10.2010, 23:07

Ela, vin-ncoa shi scoati moldoveanca din tini.

Miha 1

28.10.2010, 23:07

Rivkaaaa...ce faci draguta mea? Pasare rara...

vanilla 1

02.11.2010, 14:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FRIPTURA *TIGANEASCA*