In loc de clasica placinta cu mere
Aluat
Umplutura
Se face aluatul fie la masina de paine (unde ingredientele se pun in ordinea de mai sus), fie framantand cu grija, pana ce aluatul nu se mai prinde de maini si se lasa la crescut.
Se imparte in 8 parti aluatul si fiecare parte se intinde pe blatul de lucru in forma dreptunghiulara.
Se pune umplutura pe jumatate din suprafata aluatului, apoi se ruleaza, lasand o treime din aluat. Aceasta se franjureaza cu un cutit, apoi fiecare franjure se intinde cu mana peste rulou.
La fel se procedeaza pentru fiecare placinta in parte.
Se aseaza pa hartie de copt in tava, apoi se ung cu pensula cu putin ou batut.
Se introduc in cuptorul care a fost incalzit inainte si se lasa pana ce capata aceasta culoare aurie. Vor mai creste putin, asa ca nu le asezati unele langa altele, lasati cam 2 cm distanta intre ele.
Se servesc cu pofta !