Rulada tricolora

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2014 | 5616 vizualizari

 

Reteta este de la Sidi modificata pe ici pe colo mai ales la umplutura.A fost buna si arata tare bine .

 

INGREDIENTE

  • Aluatul portocaliu:
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -2 linguri faina
  • -1/3 praf de copt
  • -2 linguri pasta de ardei sau ketchup
  • -sare
  • Aluatul galben:
  • -2 oua
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -100 g telemea de vaca, oaie
  • -1/3 praf de copt
  • Aluatul verde:
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • -1/3 praf de copt
  • -3 linguri spanac (fiert si tocat)
  • -sare
  • Umplutura:
  • -300 g crema de branza
  • -100 g smantana
  • -sare
  • -o lingurita boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada tricolora:

Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile,

Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C

Aluaturile:

Separam albusurile de galbenus , avem nevoie de 3 boluri mari si de 3 castronase. In bolurile mari punem albusurile pe care le vom bate cu putina sare , iar in castronele punem galbenusurile.

Peste galbenusuri punem smantana, ingredientul pentru culoare , praful de copt, si uleiul .Omogenizam bine.

Batem albusurile spuma si adaugam compozitia din cate un castronel peste fiecare doua albusuri batute.

Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 aluaturi.
In tava pregatita deja punem fasii din cele trei aluaturi alternind culorile

Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, cca 20-30 min.

Pregatim un prosop si cand scoatem tava din cuptor o rasturnam pe prosopul umezit cu ajutorul caruia vom rula aluatul.

Il lasam la racit .

Umplutura:

Branza de vaca  o amestecam cu smantana,o facem pasta ,sare, boia de ardei dulce sau mai puteti adauga marar verde tocat, sunca , porumb etc…,
Desfacem rulada si intindem crema de branza pe toata suprafata o rulam din nou, o invelim in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada tricolora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cas (aperitiv)