Rulada din piept de pui marinat, cu branza si spanac

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2012 | 11211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat (500 gr)
  • 150 gr spanac
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 50 gr.branza framantata (sau cascaval, feta)
  • un ou
  • nucsoara
  • o lingura sos de soia
  • o lingurita otet balsamic
  • o lingurita ulei masline cu busuioc
  • 60 ml ulei masline
  • 50 ml vin alb
  • putina apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de pui marinat, cu branza si spanac:

Taie pieptul de pui in doua, pe mijoc. Pe fiecare bucata pune folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de carne pana obtii doua felii uniforme, ca si grosime.

Prepara un amestec din sosul de soia, otetul balsamic si uleiul cu busuioc. Unge bucatiile de carne, acopera-le cu folie alimentara si da-le la rece pentru o ora.

Intre timp ocupa-te de umplutura. Daca ai spanac proaspat opareste-l cateva minute in apa clocotita apoi pune-l la scurs. Cand s-a racorit, toaca-l marunt. Daca ai congelat, gata tocat, e mai simplu.

Intr-o cratita incalzeste 30 ml ulei de masline. Curata ceapa si apoi o tai in 4. Curata usturoiul. Pune-le in uleiul incins si lasa-le sa se rumeneasca frumos. Scoate-le din cratita si adauga spanacul tocat. Lasa-l la foc mediu pana se evapora complet lichidul. Lasa-l sa se raceasca si adauga branza, oul, sare, piper si nucsoara.

Scoate carnea de la frigider si intinde peste ea, uniform, umplutura cu spanac. Ruleaza usor feliile de carne si leaga-le sau prinde-le cu scobitori. Aseaza-le intr-un vas termorezistent in care ai  adaugat restul de ulei si putina apa. Da vasul la cuptor pentru 35-40 minute. La jumatatea timpului de copt invarte usor ruladele si adauga vinul. Lasa-le la cuptor pana prind o culoare frumoasa, rumena.

Serveste-le calde cu legume si un sos care-ti place, sau reci, frumos feliate, la micul dejun sau gustare la pachetel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de pui marinat, cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]