Rulada din albusuri cu crema de vanilie

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Ian 2013 | 52632 vizualizari

 

Idea blatului am luat-o de la Ancuta! Foarte buna a iesit! A disparut instant!

 

INGREDIENTE

  • RULADA
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm)

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor.

Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

pentru crema se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.

Se pune in frigider pana se raceste rulada.

Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.

Se ruleaza si se strange in folie alimentara.

Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.

Se taie felii si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Eu nu am mai presarat zahar pudra ca era dulce dulce!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]