Ador somonul , iar acest preparat este nemaipomenit!
1.Se pun legumele la fiert in apa cu sare.
2.Se fierb 2 oua timp de 9 minute pentru ca galbenusul de ou sa se pastreze foarte galben.Dupa fierbere, se racesc sub jet de apa rece si se curata.
3.Se taie marunt ceapa, castraveciorii,caperele si verdeata:patrunjelul si tarhonul.
4.Legumele fierte-prazul, morcovii, feniculul,telina si dovlecelul- se zdrobesc cu furculita ,se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingurita de capere, o lingurita de castraveciori acri si o lingurita de verdeata tocata.
5.Se prepara sosul tartar:galbenusurile de ou se pun intr-un bol,se adauga 1 lingura ceapa tocata,150g.branza dulce,si sare.Se mixeaza totul ,apoi se adauga o lingurita de castraveciori acri, o lingurita de verdeata tocata, o lingurita de capere si 2 linguri otet.Se amesteca bine toate ingredientele.
6.Se pregatesc 4 bucati de folie de aluminiu si pe fiecare se aseaza cate un file de somon afumat.Peste ele se repartizeaza amestecul de legume , se ruleaza, se infasoara in folie si se tin la rece ,in frigider.
7.Inainte de servire, se pune sos tartar in cele 4 farfurii.Se scot ruladele de somon afumat din folie si fiecare se taie in doua, oblic, si se pun cate 2 bucati peste sos.Se orneaza cu patrunjel verde si se servesc cu un vin alob sec.