Imi plac mult ruladele din carne gatite la cuptor. sunt gustoase si in plus nu contin atatia aditivi precum cele din comert.
o rulada simplu de facut si intr-adevar proaspata!
Pieptul de pui se spala si se transeaza astfel incat sa obtinem o singura fasie mare. Presaram un pic de ulei masline, sare, oregano si sos soia. Adaugam cateva felii de prosciutto peste piept, sa il acoperim in intregime, apoi incepem de la un capat sa rulam cu totul. Daca este necesar, puteti lega cu snur sau o sforicica. La mine, nu a fost nevoie. Procedam la fel si cu cea de-a doua bucata de piept.
Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de rulada si stropim cu putin sos soia, ulei masline, presaram putin rozmarin, sare si acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider cam pentru 2 ore.
Dupa ce a stat la frigider, aprindem cuptorul, scoatem tava cu rulade, indepartam folia si o bagam in cuptor. Adaugam o cana de apa in tava si lasam la copt, la foc potrivit.
Din cand in cand, stropim ruladele cu sosul din tava. Lasam la copt cam o ora, o ora si ceva, pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, apoi se portioneaza si se stropesc cu un pic de sos. Se pot servi cu garnitura de piure de cartofi sau amestec de legume.
1
ingredientele costa aproximativ 40 lei
2
sosul de soia confera un gust usor dulceag si tare bun
3
se poate servi si rece ca si aperitiv