Rulada de post cu gem de prune

de cristi2 in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 12962 vizualizari

 

Rulada de post cu gem de prune

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • 250 g zahar
  • apa
  • un varf de cutit cu sare
  • ulei
  • esenta de rom
  • un borcan cu gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de post cu gem de prune:

Se amesteca faina cu drojdia si sarea si se lasa 10 minute la temperatura camerei.Zaharul se topeste in apa calduta amestecand bine pana se topeste apoi se aduga esenta. Se toarna in faina si se framanta bine pana cand aluatul se desprinde de pe degete.Se framanta apoi bine cu ulei pana devine pufos.Se lasa la crescut cca 1 ora .Aluatul se imparte in doua parti care se intind pe rand cu sucitorul si se umplu cu gem.Se aseaza in tava unsa cu putin ulei si se coace la 200° timp de 40 minute.Odata scoasa placinta din cuptor se unge deasupra cu apa amestecata cu zahar pentru luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de post cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cristi2 1

05.03.2012, 14:03

fojavascript:void(0)arte buna si usor de pregatit

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:05

buna buna

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:18

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf