Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 17 Apr 2016 | 4159 vizualizari

 

Nu știu dacă-mi plac hribii mai mult sau carnea de miel. Îmi plac la nebunie amândouă, iar combinate, nici nu mai zic.
Pot să spun că această ruladă e pregătită după o rețetă inventată, cu ingrediente preferate și că din acest moment va fi un preparat nelipsit din meniurile mele. Cu siguranță voi încerca și varianta cu alte tipuri de carne, dar întotdeauna aceasta va fi marinată în caserola pentru marinare de la Food Saver.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 500 g carne de miel
  • sare/piper
  • 3-4 linguri tahini
  • 4-5 roșii cherry
  • 2-3 chivas
  • 2 felii de lămâie
  • INGREDIENTE PENTRU RULADĂ
  • 20 g unt
  • 200 g hribi
  • 1 fir ceapă verde
  • ardei roșu
  • 1 morcov mic
  • pătrunjel verde tocat
  • sare/piper
  • paprika
  • INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ
  • 20 ml ulei de măsline
  • 20 g unt
  • 2 ouă
  • pesmet
  • făină de mălai
  • mac
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru marinare. 

Am așezat peste ea două felii de lămâie, câteva roșioare și chivas. Peste ea am turnat tahini pe care l-am ”lungit” cu puțină apă. 

Am pregatit aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida, ajutoarele mele pentru o marinare in doar cateva minute.

Am conectat caserola de marinat la aparatul Food Saver, iar după ce am vidat-o am pus-o la rece vreo 15-20 de minute.

În timp ce carnea a stat la marinat, am pregătit umplutura de ciuperci. Am sotat pur și simplu legumele în unt, apoi le-am lăsat să se răcească puțin.

Am scos carnea din caserolă și am întins-o pe blatul de lucru. Am așezat peste ea ciupercile sotate și roșiile din marinadă. Am rulat și am legat bine rulada cu sfoară. Am pus-o într-o tavă, am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru a nu face crustă și am copt-o 30 de minute la 180°C. 

 După ce s-a copt, am lăsat rulada să se răcească. Am pregătit între timp un mix din pesmet, făină de mălai, mac și sare. Am bătut ouăle și am procedat exact ca și la pregătirea șnițelelor: făină-ou-făină-ou și crusta de pesmet la final. 

Am rumenit rulada într-o tigaie în care am pus puțin ulei. 

Se poate servi atât alături de o garnitură de cartofi sau chiar un piure de mazăre, dar poate fi și un aperitiv grozav pe masa d-voastră. 

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

CameliaR 1

12.05.2016, 11:48

Rita Ilies 1

18.05.2016, 17:19

oanapl 1

18.06.2017, 15:05

Arata grozav de bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana cu costite si gat de batal