Rulada de ciocolata cu zmeura

de Alinutza80 in Dulciuri, 29 Ian 2013 | 8507 vizualizari

 

Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate olandeza.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 60 gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata pura, topita si racita
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml frisca
  • 100 gr ciocolata
  • zmeura
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu zmeura:

Se pune cuptorul la incins la 180 de grade.

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita, apoi se toarna peste albusuri. Pe urma se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa la racit.

Crema se prepara asa:

Se bate frisca cu mixerul. Se topeste ciocolata pe baie de aburi. Cand este topita in totalitate se toarna in fir subtire peste frisca, mixand continuu. Odata preparata crema, se intinde pe toata suprafata foi de rulada, se pune zmeura si se ruleaza cu ajutorul prosopului.

Se orneaza cu frisca si zmeura.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, bezea si zmeura