Aveam in congelator o punga cu vinete taiate cubulete si oparite. Nu stiam ce sa mai fac cu ele. Asa ca m-am gandit, fiind vineri, sa fac o rulada de post.
Intai ne ocupam de aluat. Din ingredientele mentionate framantam un aluat si-l lasam la dospit. Cat se dospeste aluatul pregatim umplutura.
Ceapa curatata,saplata si tocata marunt se pune la inabusit cu uleiul si 50 ml. apa. Cand ceapa este sticloasa se adauga vinetele. Se calesc impreuna pana scade zeama. Se adauga mararul tocat marunt si se condimenteza dupa gust. Se lasa la racit.
Cand toata compozitia este rece se marunteste in blender.
Luam aluatul si intindem o foaie. Deasupra punem compozitia de vinete si un ardei rosu tocat,sa-i dea putina culoare. Presaram un praf de usturoi. Rulam aluatul si punem rulada intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Introduce tava in cuptrul incins la 180 de grade si lasa la copt cam 40-45 de minute.
Se taie calduta.
1
Eu ca verdeata am folosit marar,dar cine nu iubeste mararul poate pune patrunjel.
2
Aluatul a fost cam mult si am ami facut si o baghetuta.