Rulada cu piersici/caise

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 12 Iul 2010 | 6468 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 linguri apa calda
  • 125 g faina
  • 125 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • ½ lingurita praf de copt

Crema:

  • 500 g caise/piersici(crude sau din compot)
  • 250 g iaurt
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • 10 g geletina
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu piersici/caise:

Blatul:ouale se mixeaza cu apa calda,se adauga zaharul si se amesteca pana devine o compozitie cremoasa.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga treptat amestecului de oua.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu 15-20 min.Blatul se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si tapetat cu zahar pudra si se ruleaza cu grija.Se lasa la racit pana se prepara crema.

Crema: gelatina se pune la inmuiat in apa rece.Iaurtul se mixeaza cu zaharul  pana ce acesta se topeste.Gelatina se dizolva pe bain marie sau la microunde cateva minute(sa nu fiarba) si se amesteca foarte bine cu iaurtul.Frisca se bate bine si se amesteca cu iaurtul. Blatul se desface,se intinde un strat de crema si se pune pe toata suprafata i bucatele de piersica!Se ruleaza cu grija si se da la frigider pt 2 h,apoi ornati dupa preferinta si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu piersici/caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu